Vapaus vai ehdonalainen : Paavo Lievonen

17.00 

Osasto:

Kuvaus

Jumalan armosta puhuttaessa ajatellaan yleisuskonnollisesti: ihmisen on ensin tehtävä jotakin, vasta sitten Jumala antaa armonsa.
Ihmisen luonnollinen ymmärrys ei pysty omaksumaan sitä, että näin valtava asia voisi olla ehdoton.

Suunnaton Jumalan armo ympäröi ihmiskuntaa. Silti monet ihmiset kieltäytyvät Jumalan armosta eivätkä koskaan pääse siitä osalliseksi.

Uuden liiton ilosanoma sisältyy sanoihin: Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin.
Jumalan Karitsa kantoi kaikki meidän menneet, nykyiset ja tulevat syntimme ja suoritti täydellisen sovituksen puolestamme.

Velkamme on maksettu – kokonaan. Nyt ei siis enää ole kysymys siitä, mitä ihminen voi ja jaksaa. Evankeliumi 0n Jumalan tarjous koko maailmalle, joka on kääntänyt Hänelle selkänsä. Jumala lahjoittaa uskonkin, jolla armo on mahdollista vastaanottaa ja omistaa.

Paavali tunsi suurta tuskaa, kun Galatian seurakunnissa alettiin julistaa toista evankeliumia. Hän oli suunniltaan siitä, että galatalaiset olivat antaneet lumota itsensä. He olivat alkaneet uskoa niitä, jotka väittivät, että tarvitaan vielä osaa lakiliitosta – omat ponnistukset – pelkkä usko ristiinnaulittuun ei riittänyt. Näin on tänäänkin.

Paavalin tavoin ehdottoman armon julistaja kohtaa kiihkeää vastustusta.Aiheesta internetissä käyty keskustelu antaa hyvän lähtökohdan tämän erittäin tärkeän aiheen ymmärtämiseen. Tässä kirjassa vastakkaiset näkökulmat tulevat hyvin esille, mutta samalla myös valtava evankeliumin kirkkaus.

Pehmeäkantinen, 148 sivua. Kustantaja: Juurikasvu