1.1.1993

Galatalaiskirje 1-2 B-osa

Preacher:
Series:
Passage: Gal 1-2

Evankeliumi on Pyhän Hengen ilmoittamana sanana meille annettu Raamatussa. Erityisesti Galatalaiskirjeessä Pyhä Henki on kiteyttänyt totuuden Jeesuksesta Kristuksesta, jonka täytetty työ Golgatalla on hengellisyytemme ainoa mittari.

Uskomme ei perustu armolahjoihin, kokemuksiin tai tekemisiin, vaan siihen, että Jeesus on kuollut meidän syntiemme tähden. Kun me tämän uskomme ja tästä elämme niin silloin, ja vain silloin, olemme oikeita kristittyjä.

Olemme luonnostamme juutalaisia, ts. emme millään tahdo alistua sen totuuden edessä, että meissä itsessämme ei ole mitään Jumalalle kelpaavaa. Emme millään tahdo luopua omasta vanhurskaudestamme.

Hyvin helposti lähdemme lain täyttämisen tielle, ajattelemme, että meidän täytyy ensin olla jotakin, ennen kuin Jumala hyväksyy meidät. Tämä Galatalaiskirjeessä torjutaan jyrkästi. Jumala ei edellytä meidän puoleltamme yhtään mitään antaessaan armonsa.

Myöskään sen jälkeen, kun olemme saaneet uskomisen armon, meiltä ei vaadita omavoimaista ponnistelua muuttuaksemme paremmiksi, vaan saamme lapsenomaisen turvallisina levätä iankaikkisilla käsivarsilla luottaen siihen, että Jeesuksen sovitustyö riittää kaikkeen tässä ajassa ja iankaikkisuudessa.

Meidän tulee vaeltaa suoraan evankeliumin totuuden mukaan, eikä pyrkiä olemaan ihmisille mieliksi, vaikka joutuisimme sen takia luopumaan monesta ajallisesta hyvästä, jota ihmiset pitävät tavoittelemisen arvoisena.

Rukous: Herra, anna meidän olla oikeita kristittyjä vain sen tähden, että Jeesus on kuollut meidän syntiemme tähden.

Rov. Olavi Peltola, Oulu 1993. 46 min